Autentična restaurirana kamena kuća sa divnim pogledom u naselju Kuljače, Budva

ID
179.000€
Grad
Region
Tip
Kuća
Površina
70m2
Opremljen
Polu opremljen
Omiljene nekretnine
Ova nekretnina je prodata!

Opis nekretnine

Površina zemljišta
37m2
Terasa
10m2
Soba
2
Kupatila
2
Br. spratova
2
Parking
Da

Kuća se nalazi u selu Kuljače, jedinstvenoj etnocjelini, na 450 metara nadmorske visine i na 3.5 km putem od magistrale. Ovo je jedna od rijetkih kamenih kuća gdje je zadržan autentičan izgled seoske kuće iz 19. vijeka u podneblju Paštrovića. Uvedene su sve pogodnosti i komfor savremenog života, a da pri tome nije narušen originalan izgled i veličina kuće. Ima trofazanu struju i nove elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije. Na prozorima je aluminijumska stolarija sa komarnicima. Sobe su opremljene klima uređajima.  

Kuća ima ukupno 70 m2 stambene površine, terasu od 10m2 i dvorište od 37m2. Stambeni prostor sadrži: dvije sobe, dva kupatila, kuhinju sa trpezarijom, ostavu sa toaletom.

Prostorije su raspoređene na tri nivoa: Na prizemnom nivou se nalazi kuhinja sa trpezarijom (veličine 19m2) opremljena novim kuhinjskim elementima. Pored kuhinje se nalazi ostava (veličine 8.5m2) sa toaletom. Na nivou prvog sprata je terasa od 10m2 sa koje se ulazi u sobu veličine 23m2. Ima pripadajuće kupatilo (veličine 2m2). Iz ove sobe drvene stepenice vode u sobu na drugom spratu. Na nivou drugog sprata je soba veličine 15m2 sa pripadajućim kupatilom (2.5m2).

Sve prostorije u kući imaju divan, ničim zaklonjen pogled na morski horizont i ostrvo Sveti Nikola. Svi glavni prozori su orijentisani ka jugu, tako da u kući ima puno svetla tokom celog dana. Dvorište je popločano kamenom (2017), sa pogledom na more. Ima da ulaza: jedan sa ulice i jedan sa platoa ispred kuće.

Na ulazu u selo nalazi se slobodni parking.