Kamena istorijska kuća sa širokim pogledom na more

ID
174.000€
Lokacija
Bijela
Region
Tip
Kuća
Ruševina
Površina
182m2

Opis nekretnine

Površina zemljišta
1.105m2
Parking
Da

Mir i zapanjujući pogled na Bokokotorski zaliv čekaju vas u ovoj kamenoj istorijskoj kući sa ruševinama postavljenoj u najljepšem selu iznad Bijele, koje se brzo razvija ka standardima odmarališta. Lokacija je mirna, ali marketi, prodavnice, restorani, hoteli i ostalo udaljeni su samo 20 minuta pješice (do obale ~25 minuta pješice ili nešto više od 5 minuta autom).
Ruševine gumna, gdje su se mještani sastajali radi donošenja odluka, mogle bi se rekonstruirati u trospratnu kulu sa 20 m2 na svakoj od tri nivoa. Zaista! Koga poznajete sa kulom?
Kamena kuća od 182 m2 spremna je za renoviranje kako bi postala luksuzna vila i sada se nalazi na 2 nivoa pored ruševine od 50 m2, obje bi mogle biti trospratnice i eventualno spojene ili odvojene strukture. Prednja terasa bila bi idealna za infinity-edge bazen. Građevinska dozvola nije potrebna ako slijedite isti otisak. No, ako želite, moglo bi se izgraditi više na parceli od 831m2, koja je zonirana kao građevinsko zemljište na 80% veličine parcele (3 sprata). Savršeno za porodičnu vilu, kompleks i/ili razvoj.
Do sela se dolazi opštinskim putem, 1/3 rekonstruisanim 2020. godine, a u toku su planovi sa opštinom za završetak njegove obnove. Selo je malo i 50% je već obnovljeno.
U blizini se nalazi crkva Pokrova Bogorodice iz 14. veka i selo Bijelske Kruševice, gdje se bilježi da je papa Sikst V rođen 1521.
Nekretnina je idealno smještena 7 km do Portonova, 9 km do Porto Montenegra i 21 km do uvale Luštica - najbrže rastućih luksuznih destinacija u Evropi. Samo 14 km do aerodroma Tivat i 40 km do aerodroma Dubrovnik.