Planinarska vikendica u Lipovu, Kolašin

ID
169.900€
Grad
Tip
Kuća
Površina
64m2
Omiljene nekretnine

Opis nekretnine

Unutrašnja površina
35m2
Soba
1

U istočnom dijelu parcele grade se 14 ugodnih vikendica na rubu šume. Sa stambenim prostorom od 35,4 kvadrata, prilično su mali i kontemplativni, ali otvorena konstrukcija sa kompletnim prozorskim frontom daje osjećaj prostora koji veličina ne sugerise.
Na prvom spratu se nalazi dnevni boravak sa integrisanom čajnom kuhinjom i izlazom na terasu, kao i kupatilo. Spavaća površina od 14,5 kvadratnih metara nalazi se na galeriji u gornjem dijelu.
Vanjski zidovi su obloženi drvenom i metalnom frontom i idealno su izolovani. Izolovana zastakljena fronta prozora omogućava optimalnu regulaciju temperature kako u toplim ljetnim mjesecima tako i u hladnim zimama. Vikendice su posebno pogodne za parove koji žele odvojiti vrijeme i uživati ​​u ljepoti prirode u miru i tišini. Iz svoje vikendice možete, na primjer, započeti malo planinarenje u planine. Možda biste i vi željeli pješačiti na jedan ili drugi vrh, a naveče se udobno smjestiti na terasu sa borovnicama i uživati ​​u zalasku sunca? Uz malo sreće možete vidjeti orlove kako kruže iz vaše spavaće sobe.
Sa nadmorskom visinom od 945 m Kolašin je klimatsko lječilište i očarava svojim šumovitim planinama. Rijeka Tara protiče direktno kroz grad. Razmazite se u jednom od restorana direktno na vodi, uživajte u crnogorskoj kuhinji i pogledu ili iskoristite ponudu za kupovinu i malu pješačku zonu. Ako ste avanturistički raspoloženi, naći ćete početak impresivne klisure Tare niz rijeku, druge najduže klisure na svijetu sa dužinom od oko 80 km. Ovdje se nude rafting ture i tobogani. Iz Kolašina se autom stiže do Lipova za 10 minuta. Ovdje i u okolini možete očekivati brojne aktivnosti. Osim opsežnih šetnji kroz prirodu – zimi možete ići na krpljanje – možete ići i na brdski biciklizam i penjanje. Ribolovci i mušičari naći će rajske uslove. U zimskim mjesecima ljubitelji skijanja se nagrađuju na obližnjim stazama.
Lokalna uprava će sama graditi i živjeti privatno na imanju i stoga će uvijek biti dostupna kao kontakt osoba na licu mjesta. Osim toga, organizuju kompaniju za menadzment, preko koje možete dogovoriti moguće iznajmljivanje gostima ili stalnim zakupcima.

Kontakt forma

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.