Kamena kuće i ruševine na mirnom mjestu, Kameno, Herceg Novi

ID
250.000€
Region
Tip
Kuća
Plac
Površina
1.819m2
Omiljene nekretnine

Opis nekretnine

Stare kamene ruševine i kuća na prostranom placu, Kameno

Ukupna površina placa iznosi 1819m2 i sastoji se od četiri katastarske parcele. Površina prve parcele je 398m2 na kojoj se nalazi jedna ruševina od 55m2 i pomoćna zgrada od 30m2 gdje se nalazi guvno. Površina druge parcele je 1117m2 koja je zavedena kao pašnjak. Površina treće parcele je 130m2 i ona je zavedena kao livada. Površina četvrte parcele je 174m2 i na njoj se nalaze ruševine od po 27m2 i 54m2 i pomoćna zgrada od 12m2. Na četvrtoj parceli je kamena kuća u kojoj su živjeli ljudi do skoro i ona je u dobro stanju. Ima struju, šporet na drva koji su u funkciji.

Sve četiri parcele su fizički odvojene i nalaze se na nekoliko metara udaljenosti. Između njih je ucrtan javni put, koji još nije napravljen ali postoji. Put do naselja je skoro napravljen i završava se malo ispod ovih ruševina. Trenutno se do ruševina dolazi stepenicama i javnim pješačkim putem.
Mjesto je jako mirno i idealno je za odmor. U komšiluku se nalaze autentične kamene kuće ili ruševine koje su stare nekoliko stotina godina.

Kameno je udaljeno na 10tak minuta vožnje od Herceg Novog.